Italiaanse kikkererwten bowl
met geroosterde courgette en een saus van rode paprika en basilicum
Begeef je met deze vegetarische bowl vliegensvlug in Mediterrane sferen. Eerst worden de kikkererwten met sjalotjes, witte wijn, oregano, venkel en Italiaanse kruiden gekookt. Daarna wordt het samen met geroosterde paprika's op een bedje van quinoa en bruine rijst geserveerd. Voor extra smaak worden citroen en kurkuma toegevoegd. En het wordt nog 'groener', want ook gekruide courgette van de grill en rode ui zijn van de partij. Basilicumsaus met rode peper eroverheen en de Mediterrane zon gaat spontaan aan tafel schijnen.
Ingrediënten: 30% gekruide kikkererwt (45% kikkererwt, water, paprikasaus (paprika, olijfolie, zongedroogde tomatenpuree, kruiden, citroensapconcentraat, specerijen, parmezaanse kaas (MELK), zeezout), ui, tomatenpuree, specerijen, olijfolie, witte wijn, kruiden, uienpoeder, knoflookgranulaat, zout, antioxidant (E300)), 26% gekookte rijstmix (water, 16% witte quinoa, 15% bruine basmati rijst (water, basmati rijst), ui, citroensap, specerijen, kruiden, maïszetmeel, natuurlijk aroma (bevat SELDERIJ), olijfolie, geroosterde uienpoeder, knoflookgranulaat, zeezout), 17% courgette, paprika, 9% saus (gegrilde paprika, zongedroogde tomatenpuree, olijfolie, kruiden, citroensapconcentraat, specerijen, parmezaanse kaas (MELK), verdikkingsmiddel (E412), zeezout), ui, olijfolie, specerijen, kruiden, knoflookgranulaat, geroosterde uienpoeder, zeezout, zout, citroenvezel, antioxidant (E330), melkzuurbacteriën. E = Door de EU goedgekeurde hulpstof
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Allergenen: Melk, SelderijGeproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.Kikkererwten
Measurement:
Paprika
Measurement:
Parmezaanse kaas
Measurement:
Ui
Measurement:
Witte quinoa
Measurement:
Bruine Basmatirijst
Measurement:
Courgette
Measurement:
Gedroogde tomatenpuree
Measurement:
Kruiden
Measurement:
Natuurlijk Aroma's
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van:
- 1
Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.
- 2
Oven (170 ̊C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.