Gegrilde kipfilet & ratatouille

met mozzarella, aardappelpartjes en knoflooksaus

Gegrilde kipfilet & ratatouille
Eiwitrijk
Caloriebewust

Dat je met kip alle kanten in de keuken op kunt, laten de chefs je met deze smaakvolle maaltijd proeven. In de hoofdrol gegrilde kipfilet, en ratatouille van paprika en courgette. Portie groenten: check. Door met het comfortfood-gedeelte: de kip wordt namelijk met een romige laag gesmolten mozzarella bedekt. En het bijgerecht? Dat bestaat uit geroosterde aardappelpartjes en een frisse knoflookdipsaus. Leest lekker weg, smaakt nog veel beter.

Groentemix van courgette, tomaat, ui en paprika met gemarineerde kipfilet, aardappelpartjes en knoflooksaus op basis van room

Deze maaltijd bevat 163 gram groenten.

Ingrediënten:22% aardappel, 22% kipfilet [87% kippenvlees, water, zout], 12% courgette, 11% tomaat, 7% paprika rood, 5% zure room (MELK), 4% witte ui, 4% rode ui, olijfolie, 2% mozzarella [94% melk (MELK), aardappelzetmeel, zout, zuursel, stremsel], 2% geconcentreerde tomatenpuree, venkel, water, 1% knoflook, 1% knoflookpuree [knoflook geroosterd, water, zout, voedingszuur (E330), citrusvezel], 1% room (MELK), peterselie, maïszetmeel, zeezout, zwarte peper, rozemarijn, basilicum, knoflookgranulaat, citroensapconcentraat, oregano, tijm, melkzuurbacteriën

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)493kcal
114.9kcal
Energie (kJ)2059kJ
480kJ
Vetten23.2g
5.4g
waarvan verzadigd6g
1.4g
Koolhydraten30g
7g
waarvan suikers11.2g
2.6g
Vezels9g
2.1g
Eiwitten35.6g
8.3g
Zout2g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose)Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.
  • Aardappelen

    Measurement:

  • Kipfilet

    Measurement:

  • Courgette

    Measurement:

  • Rode paprika

    Measurement:

  • Tomaat

    Measurement:

  • Witte Ui

    Measurement:

  • Olijfolie pomace

    Measurement:

  • Mozzarella

    Measurement:

  • Tomatepuree

    Measurement:

  • Venkel

    Measurement:

  • Knoflook

    Measurement:

  • Room

    Measurement:

  • Peterselie

    Measurement:

  • Maiszetmeel

    Measurement:

  • Zeezout

    Measurement:

  • Zwarte peper

    Measurement:

  • Rozemarijn

    Measurement:

  • Basilicum

    Measurement:

  • Knoflookgranulaat

    Measurement:

  • Citroensapconcentraat

    Measurement:

  • Oregano

    Measurement:

  • Tijm

    Measurement:

  • Melkzuurbacteriën

    Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van:

  1. 1

    Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de risotto met de pijnboompitten (zie cupje).

  2. 2

    Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Garneer de risotto met de pijnboompitten (zie cupje).

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)493kcal
114.9kcal
Energie (kJ)2059kJ
480kJ
Vetten23.2g
5.4g
waarvan verzadigd6g
1.4g
Koolhydraten30g
7g
waarvan suikers11.2g
2.6g
Vezels9g
2.1g
Eiwitten35.6g
8.3g
Zout2g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.