Indiase butter chicken

met koriander-limoen bloemkoolrijst

Indiase butter chicken
Keto

Geniet van typische Indiase smaken, geuren en kleuren op je bord: botermalse kip - gekruid met garam masala - dat op een bedje van bloemkoolrijst met koriander, limoen en knoflook wordt geserveerd. Vervolgens wordt de kip met een lekkere tomatensaus van boter, room, komijn, koriander en chilipoeder, én een mix van masalakruiden overladen. Een lofzang voor de Indiase keuken.

Ingrediënten: 33% bloemkoolrijst (bloemkool, olijfolie, specerijen, geroosterde knoflook, limoensap, citroenschil, zout, citroenvezel, antioxidant (E330), rookaroma), 32% gemarineerde kip (92% kipfilet (87% kippenvlees, water, zout), 8% marinade (yoghurt (volle MELK, room(MELK), karnemelk culturen), specerijen, gemberpuree, brandewijnazijn)), 32% saus (tomaat, room (MELK), boter (MELK), ui, olijfolie, specerijen, gemberpuree, tapiocazetmeel, stevia, verdikkingsmiddel (E415), brandewijnazijn), bosui, melkzuurbacteriën.

E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)757kcal
210.3kcal
Energie (kJ)3138kJ
871.7kJ
Vetten60.2g
16.7g
waarvan verzadigd27g
7.5g
Koolhydraten14.9g
4.1g
waarvan suikers9.3g
2.6g
Vezels7.3g
2g
Eiwitten34.6g
9.6g
Zout1.9g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelkGeproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.
  • Bloemkoolrijst

    Measurement:

  • Gemarineerde kipfiletreepjes

    Measurement:

  • Tomaat

    Measurement:

  • Room

    Measurement:

  • Olijfolie pomace

    Measurement:

  • Ui

    Measurement:

  • Specerijen

    Measurement:

  • Bosui

    Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van:

  1. 1

    Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

  2. 2

    Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)757kcal
210.3kcal
Energie (kJ)3138kJ
871.7kJ
Vetten60.2g
16.7g
waarvan verzadigd27g
7.5g
Koolhydraten14.9g
4.1g
waarvan suikers9.3g
2.6g
Vezels7.3g
2g
Eiwitten34.6g
9.6g
Zout1.9g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.