Puree van aardappel en prei met gegrilde kip

geroosterde maïs en gebakken courgette

Puree van aardappel en prei met gegrilde kip
<550 kcal

Deze maaltijd heeft zich door de smaken van Frankrijk laten inspireren. De aardappelen worden samen met geroosterde prei, roomkaas en zure room tot een puree gestampt. De kipfilet wordt eerst met Italiaanse kruiden op smaak gebracht en vervolgens boven open vuur gegrild. Maïs en courgette bedekt met een romige boter van Parmezaanse kaas, peterselie en bieslook worden erbij geserveerd.

Ingrediënten: 30% gemarineerde kipfilet (95% gegrilde kip (87% kippenvlees, water, zout), 5% marinade (olijfolie, geroosterde knoflook, water, kruiden, zout, citroenvezel, zeezout, antioxidant (E330))), 26% prei-aardappelpuree (64% aardappel, volle MELK, roomkaas (KARNEMELK, room (MELK), zout, zuursel), zure room (MELK), 6% prei, water, slagroom (MELK), specerijen, bieslook, olijfolie, zeezout), courgette, maïs, parmezaan bieslookboter (boter (MELK), parmezaanse kaas (MELK), peterselie, bieslook), ui, specerijen, olijfolie, knoflookgranulaat, kruiden, zeezout, melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)460kcal
139kcal
Energie (kJ)1923kJ
581kJ
Vetten23g
6.9g
waarvan verzadigd10.4g
3.1g
Koolhydraten28.3g
8.5g
waarvan suikers6.2g
1.9g
Vezels4.5g
1.4g
Eiwitten32.1g
9.7g
Zout1.57g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenMelk (inclusief lactose), MelkGeproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.
  • Gegrilde kipfilet

    Measurement:

  • Aardappelen

    Measurement:

  • Courgette

    Measurement:

  • Mais

    Measurement:

  • Prei

    Measurement:

  • Ui

    Measurement:

  • Melk

    Measurement:

  • Roomkaas

    Measurement:

  • Zure room

    Measurement:

  • Room

    Measurement:

  • Roomboter

    Measurement:

  • Parmezaanse kaas

    Measurement:

  • Knoflook

    Measurement:

  • Kruiden

    Measurement:

  • Citroen

    Measurement:

  • Bieslook

    Measurement:

  • Peterselie

    Measurement:

  • Specerijen

    Measurement:

  • Zeezout

    Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van:

  1. 1

    Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

  2. 2

    Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)460kcal
139kcal
Energie (kJ)1923kJ
581kJ
Vetten23g
6.9g
waarvan verzadigd10.4g
3.1g
Koolhydraten28.3g
8.5g
waarvan suikers6.2g
1.9g
Vezels4.5g
1.4g
Eiwitten32.1g
9.7g
Zout1.57g
0.5g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.