Zalm met pesto

romige spinazie en haricots verts in tomatenboter

Zalm met pesto
Keto

Voilà, een pescotarische maaltijd met al je favoriete gezonde groenten. De in de oven geroosterde zalm wordt met romige spinazie van roomkaas, Parmezaanse kaas, uien en knoflook voorgeschoteld. De lekkere boerenkoolpesto geeft de maaltijd samen met knapperige haricots verts (en zongedroogde tomaat en basilicumboter) een extra groene touch. Niet voor niets al jaren een culinaire klassieker.

Ingrediënten: 36% zalm (98% zalm (vis), knoflookgranulaat, zeezout), 27% spinazie a la crème (65% bladspinazie, 35% roomkaas (karnemelk, room (melk), zout, zuursel)), 17% sperzieboon, 8% pesto (51% olijfolie, bladspinazie, 11% parmezaanse kaas (melk), amandel, boerenkool, basilicum, knoflookgranulaat, zeezout), 4,2% tomatenboter (boter (melk), zongedroogde tomaten puree (water, zongedroogde tomaat, azijn, zout), knoflookpuree, zeezout, basilicum), ui, parmezaanse kaas (melk), specerijen, olijfolie, melkzuurbacteriën.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)714kcal
213.1kcal
Energie (kJ)2951kJ
880.9kJ
Vetten57g
17g
waarvan verzadigd20.1g
6g
Koolhydraten9g
2.7g
waarvan suikers5.4g
1.6g
Vezels5.7g
1.7g
Eiwitten37.9g
11.3g
Zout1.5g
0.4g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.

Ingrediëntenlijst

AllergenenVis, Amandelnoten, Melk (inclusief lactose), Melk
Kan sporen van allergenen bevatten
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.
  • Zalmfilet

    Measurement:

  • Spinazie

    Measurement:

  • Haricots verts

    Measurement:

  • Basilicum

    Measurement:

  • Boerenkool

    Measurement:

  • Amandelen

    Measurement:

  • Roomkaas

    Measurement:

  • Parmezaanse kaas

    Measurement:

  • Boter

    Measurement:

  • Olijfolie pomace

    Measurement:

  • Zongedroogde tomaten

    Measurement:

  • Knoflook

    Measurement:

  • Ui

    Measurement:

  • Specerijen

    Measurement:

  • Knoflookgranulaat

    Measurement:

  • Zeezout

    Measurement:

Zo geniet je er op z'n best van:

  1. 1

    Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

  2. 2

    Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve en prik enkele gaatjes in de folie. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp.

Voedingswaarde per portie

Per portiePer 100 g
Energie (kcal)714kcal
213.1kcal
Energie (kJ)2951kJ
880.9kJ
Vetten57g
17g
waarvan verzadigd20.1g
6g
Koolhydraten9g
2.7g
waarvan suikers5.4g
1.6g
Vezels5.7g
1.7g
Eiwitten37.9g
11.3g
Zout1.5g
0.4g
Voedingswaarde kan bij de bezorging iets afwijken.
Aan de slag

Geniet van verse maaltijden en juices, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.